”2018 se arată un an bun, cu un buget frumos putem spune, mai mare cu 6-700 de mii de lei față de cel din 2017. Vă pot spune că angajații primăriei sunt mulțumiți de renumerația pe care o primesc, eu sunt mulțumit de modul cum se lucrează. La final, tot ceea ce facem noi, facem pentru binele și spre mulțumirea cetățeanului. În ceea ce privește bugetul, acesta este de 4,5 milioane de lei, la care se adaugă câteva proiecte: ”Unul este în valoare de 1 milion de euro, iar celălalt este în valoare de 5,8 milioane de lei și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, la care mai adaug reabilitarea școlii din satul Sita, valoarea fiind de 430 de mii de lei.”

"Tot ceea ce facem noi, facem pentru binele și spre mulțumirea cetățeanului"

Investiții din bugetul local

Cu privire la bugetul de investiții din banii comunali, vorbim despre un pod peste rîul Ilișua, peste care să fie deviat traficul auto, sigur, atunci când sunt evenimente culturale în centrul Spermezeului: ” Se lucrează la podul de la piața, valoarea construcției fiind de 490 de mii de lei cu tot cu TVA. Tot pentru 2018, gîndul meu este să modernizez piața, alocând pentru aceasta acțiune din bugetul local 300 de mii de lei, speranța fiind ca până la data marelui târg de primăvară din 19 mai, să fim gata cu noua piață, în studiul de fezabilitate existând și amenajarea pârîului de lângă piață, existând o suplimentare de buget de 50-60 de mii de lei. Mai așteptăm o veste, care, sper eu să fie bună, aici discutăm de un proiect pentru cămine culturale, trei la număr, Spermezeu, Păltineasa și Dobricel. Bani sunt, deja am avut vizita în teren, investiția totală fiind la 500 de mii de euro”.

Apă și canal

”Eu aș vrea să dau cele mai bune vești și în acest domeniu, doar că aici e vorba de Master Plan cu toate procedurile lui greoaie: ” Există și șanse, mici ce e drept, să avem apă chiar în 2020, deși, trebuie să recunoaștem că e greu de tot. În paralel cu toate acestea, am făcut un studiu de fezabilitate pentru canalizare, aici nereușind să intrăm în Master Plan, neavând numărul de locuitori cerut de normele europene, documente ce le-am depus pe PNDL”.

Pentru documentare au fost folosite parțial materiale "Casa de Presă şi Editură "Răsunetul", Youtube, Vasile Mizgan, Facebook.